Magne Berg forteller selv:

Magne er gift med Zoila Arias. Her er de avbildet under et fakkeltog mot mobbing, som Magne tok initiativ til da han var rektor på Geilo.

Etter flere år som rektor, jobber jeg nå som sektorleder (kommunalsjef) for oppvekst i Åsnes kommune. Kurs- og foredragsvirksomheten driver jeg på fritiden, sammen med engasjement i Frelsesarmeen og lokalpolitikken.

Som ett av bildene viser, er jeg glad i dans og stryking. Jeg er "han med Strykejerndansen julen 2016" som nå er oppe i over 2,5 millioner treff på nettet.

Jeg er opprinnelig fra Kristiansund, gift og har fire barn. Barnebarn og svigerbarn har det også blitt.

Min faglige bakgrunn har jeg fra lærerskolen i Sogndal. I ettertid har jeg studert veiledning, ledelse, omstilling, organisasjonsutvikling, teologi og etikk på ulike høyskoler. 

Bakgrunnen for at jeg bruker noe av fritiden min på å skrive, holde kurs og foredrag om angst og psykiske lidelser generelt og angst blandt barn og ungdom spesielt, er to-delt:

For det første er dette tema som opptar meg. Barn og unge sliter psykisk så vel som oss voksne, og statistikken ser ikke bra ut. Da spør jeg meg hva jeg som menneske og leder innen oppvekst kan bidra med.

For det andre har jeg selv slitt med angst i over 20 år som barn, ungdom og ung voksen. Det har vært tunge år, hvor angsten har vært med i alle deler av livet.

Jeg bestemte meg for noen år siden at det skulle komme noe godt ut av årene i angst-helvetet. Da begynte jeg å dele, og jeg har aldri angret. Tvert imot. Det har gjort meg rikere.

Jeg har prøvd å utarbeide kurs og foredrag som er livsnære og faglig funderte. Jeg har ingen formell kompetanse innen psykisk helse, men velger å tro at mine 20 år med angst har gitt meg en erfaring som jeg kan dele noe fra.

Så bestemte jeg meg for å samle noe av min erfaring og kompetanse mellom to permer. Det resulterte i boka. Det har gått noen år siden jeg først begynte å skrive, men det er fordi jeg kom inn i en lang periode med skrivetørke.

Nå har jeg noe håndfast i form av ei bok å tilby mennesker.

Magne Berg er sektorleder (kommunalsjef) for oppvekst i Åsnes kommune.

Magne har foredrag, kurs og veiledning på fritiden.

Han er aktivt med i Frelsesarmeen som soldat (uniformert frivillig).

Magne er glad i sang, musikk og dans og ble kjent for "Strykedansen" julen 2016.